• English
  • Deutsch
  • Magyar
  • Pincészetünk
  • Boraink
  • Technológia
  • Kapcsolat
Nincs bejelentkezve Belépés
Technológia
Alább találhat további érdekes cikkeket alkalmazott technológiánkkal kapcsolatban.
Hírlevél

Amennyiben szeretne a jövőben tájékoztatást kapni pincészetünkről, iratkozzon fel hírlevelünkre.

Technológia

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

Eger és a bor már évezredek óta elválaszthatatlanok egymástól, az egri emberek joggal büszkék kiváló boraikra.

A borvidék a vulkanikus Bükk hegység déli lejtőin alakult ki, és borai méltán világhírűek. A vulkanikus eredetű riolit tufa kőzet alapon kialakult kiváló szőlőtermő talaj magas alkoholtartalmú, testes bort biztosít. A terület különösen vörösbor termelésére alkalmas. A szőlőterület nagysága 5 128 hektár. A legfontosabb és leghíresebb települések a borvidéken Eger, Egerszalók, Ostoros, Andornaktálya.

A vidéken egyre több bortermelő gazda alkalmazza a BCS PI technológiát.

  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Normál